Bloms Idésidor

Välkommen till Bloms Idésidor!

Här visar vi lösningar, idéer, inspiration & tips på ergonomiska arbetslösningar och exempel på hur vi kan hjälpa Ert företag och hur det kan se ut i verkligheten! Bloms mål är att lösa ett problem för Er och vi kan anpassa det mesta efter just Era önskemål och krav.

Scrolla ner och låt dig inspireras, eller välj annat avsnitt nedan!

Höj- och sänkbara plattformar & lyftgolv

Bloms AB tillverkar ergonomiska plattformar efter era individuella förutsättningar. Lyftgolven kan användas inom alla typer av industrier till exempel läkemedel, livsmedel, textil, elektronik, bil- och verkstadsindustrin. Med Bloms plattformar får man rätt arbetsställning oavsett längd. Används med fördel vid till exempel monteringslinor eller arbetsplatser med arbetsrotation. På följande sidor visas en del exempel på plattformsapplikationer. För standardlyftgolv – se avsnitt standardplattformar.

Standardplattform.

Små……………………….stora
Låga……………………….höga
Liten vikt …………..stor vikt

Bloms har höj & sänkbara plattformar för nästan alla behov

Justerbar plattform (7+6 meter) med medföljande trappa. Används vid montering av bygghissar.

Ingen har fel längd!

Med ett motordrivet lyftgolv kan vem som helst få rätt arbetshöjd vid en maskin eller monteringslina.

Plockstation för fordonsreservdelar.

Packningsstation för fordonsdelar

Här har Bloms utvecklat en komplett packstation som bland annat innehåller nya kulbord med en integrerad våg där man packar order i plastbackar. Operatörerna står på ett höj och sänkbart golv för att kunna justera sin arbetshöjd så man arbetar så ergonomiskt som möjligt. Här ingår även hyllsektioner för att lägga upp material, bord med dator och även separata vågbord. Till detta kommer på körningsskydd, stoppar för truckarna, klämskydd och fotoceller för säkerheten.

Ergonomiskt arbetsgolv. Elektriskt höj- och sänkbart, med trappsteg som halverar trappstegshöjden till hälften. Försedd med fasta räcken, sparkplåt och stående motor inbyggd i skyddande motorlåda. CE-märkt plattform som uppfyller gällande krav.
Plattform integrerat med en robotstation. Här använd i monteringsline. Ergonomiskt (höj- och sänkbar plattform)

Bloms AB är ett innovativt företag som vill visa möjligheterna att ergonomiskt underlätta och anpassa arbetsplatser efter funktion och person. Vi använder oss av den senaste 3D-CAD tekniken så att kunden kan se specialprodukter även innan den finns i verkligheten. Vår egen monteringspersonal utför sedan montering samt installationen på plats hos kunden då detta krävs.

Här syns en palltömmare som tömmer till en bandtransportör och där operatören står på en höj och sänkbar plattform vilken ser till att både lång och kort person arbetar så ergonomiskt som det är möjligt. Allting anpassas tillsammans vid konstruktionen.

Många smålyft blir till ton!

Lyften som görs på en arbetsplats är ofta inte speciellt tunga men räknar man ihop antal lyft på ett arbetsskift, då kan det bli tal om många ton.
Med Bloms plattformar kan belastningen på kroppen minskas radikalt då man kan välja en lämplig höjd att arbeta ifrån. Här nersänkt i golv 150 mm. Lyftrörelse 300 mm.

Tänk på kraven från Arbetsmiljöverket och EU-direktiven när det gäller regler för lyft

Tunga lyft kan vara omöjliga att genomföra utan hjälpmedel, om man inte vill skada rygg och leder. Men även många lätta lyft eller felaktiga arbetsställningar kan göra att kroppen utsätts för skador. Sjukfrånvaro orsakad av värk i rygg, axlar och leder kostar företag och samhället flera miljarder kronor varje år.
Det finns alltså mycket pengar att spara genom att förebygga förslitningsskador inom alla typer av yrken.

Plattform nersänkt i golvet
Saxlyftplattform med grindar och räcke.
Kundanpassad plattform till posten.

Här ser man ett höj och sänkbart arbetsgolv anpassat så att fötterna kan komma in under fixturer/banan, för att få bästa ergonomi för operatörerna. Arbetsplattformen är försedd med räcke på bakre långsidan samt ett medföljande lågbyggt trappsteg vilket halverar steghöjden till hälften i översta läget för plattformen. 

Det ergonomiska arbetsgolvet är utrustat med en ERGO DURK arbetsplatsmatta för bästa ergonomi.
Mattan är anpassad ända ut mot kanterna med skum för att få en så bra ståplats som möjligt.

Plattformarna är CE-märkta och levereras med fullständig dokumentation. (På större modeller erfordras klämlister för att vara godkända) För ytterligare information om ergonomiska plattformar m.m. kontakta Bloms.
Elektriskt höj- och sänkbara arbetsgolv försedda med parkett. Här används de ergonomiska golven i en monteringsline för marinmotorer. Golven har självjusterande trappor som följer med när golvet höjs respektive sänks. De är även utrustade med hyllor och diverse ställ. Här använder man skydd för att minska risken för att grejor av misstag åker under golvet.
Bloms designar och levererar helhetslösningar på effektiva och ergonomiska produktionslinjer.

Ovan visas ”saxlyftplattformar” som används vid service av spårvagnar. 

Bloms AB tillverkar både stora och små plattformar. Vi använder oss av en rad olika system för att höja och sänka lyftgolven. Höjdregleringsintervallet kan sträcka sig alltifrån 150 mm och uppåt. Vi hjälper dig att utforma plattformen så att den integreras så bra som möjligt på arbetsplatsen.

Mobilt höj & sänkbart lyftgolv för invändig montering av bygghissar.
Lång eller kort spelar ingen roll, vi anpassar efter alla.
2-delad specialplattform.
Lyftgolv med självjusterande trappa.
En arbetsplats före och efter investeringen av nya plattformar. Både arbetsställningarna och säkerheten förbättrades för de anställda. Plattformarna är försedd med självjusterande trappa som blir i plan med plattformsgolvet vid lägsta höjden.
Höj o sänkbart lyftgolv med halvpallsplatser.
Plattform bredvid Bloms pallvinklare (se pallvinkling).
Kundanpassad plattform med ekparkett.
Mobil plattform på hjul, Laddningsbar. Se standardplattformar.
Lyftgolven kan levereras med flera alternativ på drivsystem, beroende på vad som passar kunden. T.ex. hydraulik, driven med elektrisk motor, luft eller med handvev.Vattenhydraulik för känsliga miljöer. Elutrustningen kan fås Ex-klassad. Som standard lackas stativen med pulverlack i valfri standard RAL kulör Stativen kan målas med ESD-färg, samt utrustas med jordningskablar.

Bloms AB tillverkar rostfria plattformar för mer krävande industrier, exempelvis
livs- & läkemedelsindustrin där det krävs hög kvalitet och finish

3-delad 30 meters rostfri plattform för service under spårvagnar. Uppfällbara durkar för lättåtkomlighet vid rengöring på golv.
Lyftgolv som används vid tillverkning av läkemedel.
Standardplattform i ”runda ben utförande” för enklare rengöring. 500 mm:s slaglängd. Elpolerat rostfritt stativ. Utrustad med självstängande grind. Se standardplattformar för teknisk specifikation.
2-delad höj- och sänkbar plattform till ett livsmedelsföretag. Plattformen är delbar samt utrustad med nersänkbara hjul för att enkelt kunna flyttas. Detta gör det möjlig att snabbt komma åt att serva maskinen den är placerad framför. Lyftgolvet är dessutom utrustad med 2 stycken självjusterande trappor.

”Dubbel” plattform (liten plattform i den stora) för sterilt arbete i läkemedelstillverkning. Denna är rostfri och elektrolytbehandlad för högsta renhetskrav.

Specialplattform till läkemedelsindustrin. Utrustad med vattenhydraulik samt Ex-klassade elkomponenter. Denna variant av utrustning används inom de produktionsanläggningar som högst renhetskrav på utrustningarna och för sin personal. De är designade för att kunna enkla att komma åt vid rengöring med sprit, vilket sker flera gånger per dag. Elpolerat rostfritt stativ. 2 meters slaglängd.

Rostfri standardplattform. Extrautrustad med räcke. För tekniska specifikationer m.m. se rostfria standardplattformar.
Kundanpassad elpelarplattform. Slaglängd 1100 mm.
Lyftgolv med stående motorpaket.

Besök vårt ErgoLab

I vårt Ergolab kan ni testa ergonomiska & innovativa lösningar. Ni får en uppfattning hur en ergonomisk och säker arbetsplats kan se ut hos er.

Regler & CE-märkning

Säkerheten är mycket viktigt. Därför levereras alla våra anläggningar godkända och CE märkta enligt arbetsmiljöverkets regler och standarder.

Vårt arbetssätt

Så här går vi tillväga när vi startar upp ett nytt kundprojekt. Från första kontakt till en färdig produkt. Vi hjälper till med att göra era idéer, små som stora till verklighet.