Bloms Idésidor

Välkommen till Bloms Idésidor!

Här visar vi lösningar, idéer, inspiration & tips på ergonomiska arbetslösningar och exempel på hur vi kan hjälpa Ert företag och hur det kan se ut i verkligheten! Bloms mål är att lösa ett problem för Er och vi kan anpassa det mesta efter just Era önskemål och krav.

Scrolla ner och låt dig inspireras, eller välj annat avsnitt nedan!

Pallyftare / staplare

Pallyftare/staplare ett ergonomiskt hjälpmedel som även finns i rostfritt utförande. Pallyftare och staplare har ett väldigt brett användningsområde, på denna sida skall vi lite kortfattat försöka ge er idéer på vilka ergonomiska fördelar dessa kan erbjuda Er. De kan lyfta pallar m.m. och vrida densamma för enkel urplockning, lyfta och tömma fat, plocka upp rullar ifrån pall och underlätta att få in dem i maskiner. Det är nästan bara fantasin som sätter stopp för användningsområdet. För mer info se pallhantering och pallvinkling.
Det finns olika sätt att bygga upp arbetsplatser på för att få dem mindre krävande fysiskt, t.ex: Att arbetshöjden kan anpassas så att arbetet sker i bra arbetslägen, d.v.s att lasten skall befinna sig nära kroppen, mellan mitten av låret och armbågen. Detta för att undvika vridning och böjning av ryggen. Att avståndet under hela lyftet, från det att godset greppas tills den sätts ner, är så korta som möjligt. Att hjälpmedlen är utformade med hänsyn till arbetsförhållanden och till användaren.
Gaffellyftvagnar går också att få med integrerat våg element för enkel avläsning.
Gaffellyftvagnarna finns lågbyggda, försedda med vågar, utrustade med kranarm, flakförsedda, justerbara breddmått på benen, vinklingsbara, självgående och mycket mer. Självklart går det att få det mesta även i rostfritt.

Besök vårt ErgoLab

I vårt Ergolab kan ni testa ergonomiska & innovativa lösningar. Ni får en uppfattning hur en ergonomisk och säker arbetsplats kan se ut hos er.

Regler & CE-märkning

Säkerheten är mycket viktigt. Därför levereras alla våra anläggningar godkända och CE märkta enligt arbetsmiljöverkets regler och standarder.

Vårt arbetssätt

Så här går vi tillväga när vi startar upp ett nytt kundprojekt. Från första kontakt till en färdig produkt. Vi hjälper till med att göra era idéer, små som stora till verklighet.