Bloms Idésidor

Välkommen till Bloms Idésidor!

Här visar vi lösningar, idéer, inspiration & tips på ergonomiska arbetslösningar och exempel på hur vi kan hjälpa Ert företag och hur det kan se ut i verkligheten! Bloms mål är att lösa ett problem för Er och vi kan anpassa det mesta efter just Era önskemål och krav.

Scrolla ner och låt dig inspireras, eller välj annat avsnitt nedan!

Sax-, lyft- och vinklingsbord

Sax, lyft och pallvinklingsbord är mycket användbara produkter för att få arbetsplatserna mer ergonomiskt riktiga. Att bara lyfta pallarna hjälper inte alltid men då kan man också vinkla upp pallarna för att lättare nå artiklarna. Hänsyn får tas till hur arbetsplatsen utformas när man väljer saxbord etc. Skall pallen lyftas på med manuell palltruck, plockar resp. lägger de i materialet i pall på samma ställe, då måste man kanske välja en vinklare som ej förflyttar sig i sidled beroende på vinklingsläge. Variationerna är stora, det gäller att välja rätt för att få en ergonomisk och effektiv arbetsplats. För mer information se pallhantering och saxbord.
Den här bilden visar en väldigt vanlig situation, där man skall lyfta material ur en pall med pallkragar. Lyftet är mycket olämplig för bl.a ryggen. Idag finns hjälpmedel för de flesta situationer.

Den här pallvinklaren har minimal sidoförflyttning vid upp respektive nederläge.

Saxbord har ett stort användningsområde, alltifrån ett litet arbetsbord till en lyft för ex.vis maskindelar på 10000 kg. De kan göras flyttbara, användas som kajlyftbord, lyfta gods mellan olika plan eller integreras i en maskin osv.

Besök vårt ErgoLab

I vårt Ergolab kan ni testa ergonomiska & innovativa lösningar. Ni får en uppfattning hur en ergonomisk och säker arbetsplats kan se ut hos er.

Regler & CE-märkning

Säkerheten är mycket viktigt. Därför levereras alla våra anläggningar godkända och CE märkta enligt arbetsmiljöverkets regler och standarder.

Vårt arbetssätt

Så här går vi tillväga när vi startar upp ett nytt kundprojekt. Från första kontakt till en färdig produkt. Vi hjälper till med att göra era idéer, små som stora till verklighet.